Jongerenverslaggevers geselecteerd voor CAS 2021

De CAS 2021 Youth Newsroom geeft jonge journalisten de kans ervaring op te doen met verslaglegging van een internationale conferentie. Inmiddels zijn uit zo’n 50 kandidaten 20 jongeren geselecteerd, die op 25 en 26 januari 2021 aan de slag gaan.

De 20 kersverse verslaggevers komen uit 16 landen over de hele wereld, van Argentinië tot Kenia en van Griekenland tot Nieuw-Zeeland; twee zijn Nederlands. Samen vormen zij het team van de Youth Newsroom. Gedurende de hele CAS 2021 zullen zij na iedere sessie nieuwsproducties verzorgen, om alle deelnemers aan de conferentie nog dezelfde dag deelgenoot te maken van hun visie op de besproken onderwerpen.

Training door ervaren journalisten

Jonge verslaggevers

De komende weken geven Hennah Draaibaar en Faten Bushehri vier trainingsessies voor de verslaggevers van de Youth Newsroom via het RNTC Media Training Centre in Hilversum.

Hennah is een doorgewinterde TV-journalist, documentairemaker, schrijver en trainer met een passie voor aansprekende verhalen; ze heeft jaren gewerkt als correspondent voor de NOS.

Faten is een multimediaproducent en communicatiespecialist met jarenlange ervaring als journalist en producer bij diverse TV- en radiostations, en is ook actief als communicatie-adviseur bij verschillende NGO’s.