Macron, Johnson en Hasina aanwezig op CAS 2021

Tot de staatshoofden en regeringsleiders die zullen deelnemen aan de online Climate Adaptation Summit (CAS) 2021, waarvan Nederland gastland is, behoren de Franse president Emmanuel Macron, de Britse premier Boris Johnson en de premier van Bangladesh Sheikh Hasina.

Macron, Johnson en Hasina
©Creative Commons

Ook andere internationale kopstukken hebben inmiddels toegezegd online of, voor zover mogelijk, persoonlijk aanwezig te zullen zijn bij de opening van CAS 2021 op 25 januari. Onder hen zijn Frans Timmermans, uitvoerend vicevoorzitter van de Europese Commissie, en Kristalina Georgieva, directeur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Adaptation Action Agenda

De internationale online Climate Adaptation Summit 2021 lanceert, in aanwezigheid van wereldleiders, een brede Adaptation Action Agenda. Die bevat duidelijke toezeggingen en instrumenten om met concrete inspanningen en nieuwe samenwerkingsverbanden onze samenlevingen en economieën beter bestendig te maken tegen de onvermijdelijke gevolgen van klimaatverandering.