Actiethema CAS 2021 – Financiering en investeringen

Een van de actiethema’s op de Climate Adaptation Summit (CAS) 2021 is financiering en investeringen.

Waarom is financiering en investeringen een actiethema op CAS 2021?

Financiering is cruciaal als we onze inspanningen voor klimaatadaptatie willen opvoeren en wereldwijd moeten bouwen aan weerbaarheid tegen verslechterende klimaatinvloeden. Terwijl het duidelijk is dat we actie moeten ondernemen, stroomt het geld nog niet in de vereiste mate.

Andere actiethema’s tijdens de Summit laten zien hoe groot de behoefte is aan toenemende financiering om de weerbaarheid van onze economieën en samenlevingen te versterken. De economische voordelen van investeringen in adaptatie zijn duidelijk, maar er is nog veel werk te doen om allerlei uitdagingen aan te gaan, zoals de noodzaak van coördinatie, grote vooruitbetalingen en onvoldoende prikkels die de private sector meer laten investeren in adaptatie.

Wat gaat CAS 2021 betekenen voor de financiering van klimaatadaptatie?

Tijdens CAS 2021 is er een Anchoring Event over financiering en investeringen. Partners en belanghebbenden zullen benaderingen lanceren en ervaringen delen waar het gaat om de volgende acties die de systematische verschuiving van financiering en investering als aanjagers van klimaatadaptatie en -bestendigheid moeten versnellen.