Actiethema CAS 2021 – Leefbare steden

Een van de actiethema’s op de Climate Adaptation Summit (CAS) 2021 is leefbare steden.

Waarom is leefbaarheid in steden een actiethema op CAS 2021?

De helft van de wereldbevolking woont in steden en stedelijke gebieden – waarvan er veel gelegen zijn in kustregio’s. 880 miljoen mensen leven in informele nederzettingen zonder fatsoenlijke infrastructuur.

Welk verschil gaat CAS 2021 maken voor steden?

Het is harder nodig dan ooit dat steden hun adaptatie versnellen en investeren in maatregelen die meerdere problemen tegelijk oplossen. Daarom komt er nu een Global Program on Cities dat de komende 10 jaar klimaataanpassingen in steden moet opvoeren en opschalen. De Global Commission on Adaptation heeft de Cities Coalition vooral ingesteld met het doel dit programma op te leveren.

Het is nu aan ons, de Coalition, steden en stedennetwerken, om deze taak op te pakken en te werken aan beter leefbare steden met een rechtvaardiger verdeling. Het Global Program voor 10 jaar – 1000 Cities Adapt Now – wordt gelanceerd op CAS 2021 met een gezamenlijke verklaring. Tijdens het Anchoring Event on Resilient Cities kunnen partners en belanghebbenden goede praktijkvoorbeelden delen en acties coördineren, en de belangrijkste onderdelen en deelnemers aan het programma presenteren en bespreken: