Wat is CAS 2021?

Hoe houden we onze wereld leefbaar, nu het klimaat onherroepelijk verandert? Dat is de centrale vraag op de Climate Adaptation Summit (CAS) 2021. Deze wereldwijde online conferentie over klimaataanpassing begint op 25 januari in Nederland.

De aarde meer klimaatbestendig maken. Met dit doel brengt CAS 2021 internationale deelnemers bij elkaar in verschillende werkvormen. 24 uur lang, tijdzone na tijdzone, bereikt de conferentie publiek over de hele wereld. Ook met reis- en samenkomstbeperkingen.

Voorbereiding en vervolg op CAS 2021

CAS 2021 rondt het Jaar van Actie af dat minister-president Mark Rutte en minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen in 2019 lanceerden. De conferentie volgt op de Climate Action Summit 2019 van de Verenigde Naties, en werkt toe naar de klimaattop COP26 in Glasgow in 2021.

Nú is het moment om internationaal af te spreken hoe we samen de uitdagingen van klimaatadaptatie oppakken en een betere wereld dichterbij brengen. Nederland zet in op een Adaptation Action Agenda voor de belangrijkste aanpassingen tot 2030. Deze agenda bouwt voort op het werk van de Global Commission on Adaptation, geleid door Ban Ki-moon, Bill Gates en Kristalina Georgieva.

Organisatoren en partners van CAS 2021

De Nederlandse overheid organiseert CAS 2021 in nauwe samenwerking met het Global Center on Adaptation (GCA) en met steun van het Nederlandse diplomatieke netwerk. Verschillende partners organiseren activiteiten in de aanloop naar de conferentie en leveren bijdragen aan het online programma.

High Line Park in Manhattan: stadspark op een voormalige metrobaan.
©Claire-Lise Havet / Beeldunie
Het High Line Park in Manhattan, New York: een stadspark op een voormalig, ooit verhoogd aangelegd metrospoor. Voorbeeld van vergroening voor een betere leef- en werkomgeving in de stad.