Programma CAS 2021

De Climate Adaptation Summit (CAS) 2021 bestaat uit verschillende onderdelen, die elkaar aanvullen. Vanaf maandag 25 januari rijgen deze onderdelen zich een etmaal lang aaneen tot een ketting die de hele wereld omvat. Zo bereikt CAS 2021 een breed publiek, ook bij geldende reis- en vergaderbeperkingen wegens COVID‑19.

De voertaal tijdens CAS 2021 is Engels. Daarom is ook de informatie over de internationale onderdelen van de conferentie in het Engels.

CAS 2021 prelimary programme
  • In de aanloop naar de eigenlijke conferentie bereiden belanghebbenden vanuit verschillende invalshoeken een bijdrage voor tijdens begeleidende evenementen.
  • De opening in Nederland, waaraan online of ter plaatse hoogwaardigheidsbekleders van over de hele wereld bijdragen, is via een livestream voor alle CAS-deelnemers te volgen.
  • Deelsessies, Anchoring Events over actiethema’s, worden online gestreamd vanuit verschillende tijdzones en brengen kennis en behoeften van verschillende regio’s samen.
  • In een online Ministerial Dialogue geven klimaatministers uit deelnemende landen hun perspectief op klimaatadaptatie.
  • CAS Talks brengen de hoogtepunten van de conferentie over het voetlicht. In discussies met (video)gasten komen diverse vraagstukken aan bod, ook vanuit de perspectieven van onder meer jongeren, minderheden en de private sector.
  • De hele conferentie lang hebben deelnemers toegang tot virtuele Side Events, bijdragen van partners en gemeenschappen overal ter wereld, die op elk gewenst moment te bekijken zijn.

Lees hoe u kunt meedoen aan CAS 2021.

Vrijwilligers waarschuwen voor extreem weer in Mozambique.
©Bas Jongerius / Beeldunie
Het dorp Chiguidela in Mozambique heeft een waarschuwingsdienst bij plotseling noodweer dat overstromingen kan veroorzaken. Als het weer dreigt om te slaan, gaan vrijwilligers op pad met signaalvlaggen en fluitjes.