Programma CAS 2021

De Climate Adaptation Summit (CAS) 2021 bestaat uit verschillende onderdelen, die elkaar aanvullen. Vanaf maandag 25 januari rijgen deze onderdelen zich een etmaal lang aaneen tot een ketting die de hele wereld omvat. Zo bereikt CAS 2021 een breed publiek, ook bij geldende reis- en vergaderbeperkingen wegens COVID‑19.

De voertaal tijdens CAS 2021 is Engels. Daarom is ook de informatie over de internationale onderdelen van de conferentie in het Engels.

CAS 2021 Prelimary programme
  • In de aanloop naar de eigenlijke conferentie bereiden belanghebbenden vanuit verschillende invalshoeken een bijdrage voor tijdens begeleidende evenementen.
  • De opening voor genodigde hoogwaardigheidsbekleders is in Nederland, met een wereldwijde livestream.
  • Deelsessies, Anchoring Events over actiethema’s, worden online gestreamd vanuit verschillende tijdzones en brengen kennis en behoeften van verschillende regio’s samen.
  • in een online Ministerial Dialogue geven klimaatministers uit deelnemende landen hun perspectief op klimaatadaptatie.
  • De hele conferentie lang stelt het organisatieteam Editorial Picks samen van de beste en belangrijkste fragmenten van de diverse programma-onderdelen, zodat die nog tijdens CAS 2021 én na afloop terug te zien zijn.
  • Met allerlei virtuele bijeenkomsten in een serie Side Events kan iedereen die dat wil, vanuit eigen activiteiten of gemeenschappen een bijdrage aan CAS 2021 leveren.

Lees hoe u kunt meedoen aan CAS 2021.

Vrijwilligers waarschuwen voor extreem weer in Mozambique.
©Bas Jongerius / Beeldunie
Het dorp Chiguidela in Mozambique heeft een waarschuwingsdienst bij plotseling noodweer dat overstromingen kan veroorzaken. Als het weer dreigt om te slaan, gaan vrijwilligers op pad met signaalvlaggen en fluitjes.