Klimaatadaptatie in beeld: webinars ‘Op weg naar CAS’ terug te zien

Klimaatadaptatie heeft talloze facetten en die zijn ook nog eens onderling sterk verbonden. Een serie webinars, nu beschikbaar via CAS TV, maakt dat op een boeiende manier duidelijk.

Screenshot uit webinar Op weg naar CAS

Aanpassing aan de opwarming van de aarde is een even ingewikkelde als interessante uitdaging. Zelfs als je je beperkt tot twee deelgebieden, water en nature-based solutions: dit waren de hoofdthema’s van ‘Op weg naar CAS’ op donderdag 22 oktober.

De serie webinars van deze boordevolle dag staat nu online op CAS TV, het YouTube-kanaal van de Climate Adaptation Summit 2021.

Van regenbier tot immaterieel erfgoed

In de presentaties en discussies komen heel concrete praktijkvoorbeelden van klimaatadaptatie aan bod. Bijvoorbeeld regenbier, waterdoorlatende klinkers en mangrovekweek. Maar ook minder voor de hand liggende en meer abstracte aspecten, zoals vragen rond de benadering, samenwerkingsvormen, financiering, beheer en investering, of de rol van materieel en immaterieel cultureel erfgoed.

Betrokkenheid

Aan het woord komen Werner Schouten van de Jonge Klimaatbeweging, Deltacommissaris Peter Glas, Carolien Gehrels van Arcadis, de Tsjaadse activiste Hindou Oumarou Ibrahim, kitesurfer Roderick Pijls, en vele andere bekende en minder bekende mensen die op allerlei manieren bezig zijn met klimaatadaptatie.

Last but not least gaat het bij dit thema om de betrokkenheid van belanghebbenden. De inzet van de deelnemers is bij alle webinars in elk geval duidelijk te voelen.

Een mooi alternatief voor Netflix in deze coronatijden!