Programma CAS 2021 bekend

Als gastland van de Climate Adaptation Summit 2021 op 25 en 26 januari presenteert Nederland voor het eerst het concept-programma van de conferentie.

CAS 2021: programmadetail

De ruggengraat van CAS 2021 bestaat uit een serie Anchoring Events. Ieder Anchoring Event is gekoppeld aan een van de actiethema’s op de CAS 2021 Adaptation Action Agenda. Deze agenda bevat afspraken en concrete plannen voor de komende tien jaar, om te zorgen dat onze samenlevingen in 2030 beter bestand zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering.

De serie Anchoring Events start met de presentatie van deze agenda, tijdens een opening met internationale kopstukken, onder wie voormalig Secretaris-Generaal van de VN Ban Ki-moon, bondskanselier Angela Merkel en minister-president Mark Rutte. Het hele etmaal lang zijn er bijdragen van overheden, bedrijven, wetenschappers, ngo’s en jongeren om uit te kiezen. Iedereen kan online deelnemen, waar ook ter wereld.

Het concept-programma is, net als de conferentie zelf, Engelstalig. In de komende maanden wordt dit programma voortdurend uitgebreid met onderdelen en details die nu in ontwikkeling zijn.