CAS 2021 startschot van 10 jaar actie

Ruim 30 wereldleiders, 50 ministers en 50 internationale organisaties gingen op de Climate Adaptation Summit 2021 in gesprek met wetenschappers, vertegenwoordigers van de private sector en het maatschappelijk middenveld, jongeren en meer dan 18.500 geregistreerde deelnemers.

CAS 2021 Opening Session
IMF-directeur Kristalina Georgieva, secretaris-generaal António Guterres van de Verenigde Naties en medevoorzitter van de Global Commission on Adaptation Ban Ki-moon online in gesprek met premier Mark Rutte en minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen tijdens de opening van CAS 2021 op 25 januari.

In 27 verschillende sessies sloegen de deelnemers de handen ineen om kennis te delen, actie te ondernemen en vaart te maken met de agenda voor een klimaatbestendige toekomst in 2030.

300 sprekers deelden hun inzichten en plannen, terwijl partners van over de hele wereld hun bijdrage aan CAS 2021 leverden met 160 side events. Tijdens de 24 uur dat CAS 2021 duurde, kreeg zo de Adaptation Action Agenda vorm, die richting geeft aan een versnelde aanpak van klimaatadaptatie in de komende 10 jaar.